VD för största kryptobörsen Binance talar om reglering, trender

Återigen har kryptovalutor valvats i rampljuset. Priserna stiger och intresset ökar, med alla från PayPal till Fidelity till JPMorgan visar större intresse.

För Zhao Changpeng, verkställande direktör och grundare av Binance – världens största kryptobörs på plats efter handelsvolym – är den senaste utvecklingen uppmuntrande.

“Just nu ser vi definitivt fler användare komma in, mer adoption sker och mer institutionellt deltagande”, säger Zhao, som också är känd som CZ, i en intervju från Singapore.

“Sammantaget går det ganska bra, skulle jag säga.”

Optimismen över institutionella investerares intresse har bland annat lett till att Bitcoin har fördubblats mer än i år.

Efter vinster på cirka 20 procent denna månad har myntet återigen spikat över 16 000 dollar och ligger på sin högsta nivå på nästan tre år. På fredagen ändrades det något till 16 055 US $ kl 11.12 i New York. Är en god nyhet för alla Bitcoin Trader användare.

Under tiden har regleringsmiljön utvecklats snabbt med större begränsningar i många delar av världen. Globala centralbanker har också gått mot att utveckla sina egna digitala valutor.

Mycket har förändrats i år och det finns både negativ och positiv utveckling, säger Zhao.

Bloomberg News bad honom att väga in de senaste trenderna och mer. Följande intervju ägde rum den 12 november – svaren har kondenserats för tydlighet och längd.

PÅ KINAS DIGITALA VALUTA FORAY

Även om globala centralbanker ett tag snubbed digitala valutor, rusar många nu för att bättre förstå potentiella användningsfall.

En undersökning av Bank for International Settlements av 66 centralbanker tidigare i år visade ett ökat intresse för digitala valutor och ett ökande antal sa att de tittar på att utfärda sina egna så kallade digitala bankvalutor, eller CBDC.

Kina har varit bland de mest proaktiva på denna front och dess centralbank startade nyligen testning av sina digitala kontanter i en handfull städer.

Kina ligger “långt före” andra länder, sade Zhao och tillade att detta kommer att sätta press på andra att driva sina ansträngningar framåt.

“Den första som har en centralbanks digitala valuta fungerar kommer att kunna locka mycket internationell användning, internationella volymer”, sa han.

“Detta kommer förmodligen att hjälpa avsevärt att göra RMB (renminbi eller yuan) till en mer dominerande valuta i världen och om det fungerar, tror jag att det kommer att sätta press på andra centralbanker att få ut sin egen centralbanks digitala valuta så snart som möjligt . “

PÅ SENASTE LAGLIGA UTVECKLINGAR

Kina förbjöd kryptovalutabörser och initiala mynterbjudanden 2017 och Hong Kong har nyligen gjort åtgärder för att reglera kryptobörser. Men det påverkar inte Binances verksamhet eftersom företaget inte har varit i Kina sedan dess och inte är inblandat i Hongkong, säger Zhao.

“Vår position är vanligtvis att vi vill se att andra mindre börser ska lyckas först på vilken geografisk plats som helst och sedan kommer vi att utvidga våra tjänster potentiellt för att även täcka dessa regioner.”

Ändå säger han att den asiatiska marknaden “är ganska betydelsefull” – han uppskattar 25 till 40 procent av den dagliga handelsvolymen här, beroende på nyhetsflödet.

PÅ DRIFT I USA

Binance är ett av de största namnen i krypto och behandlar i genomsnitt cirka 2 miljarder US-dollar i daglig handelsvolym.

Men det fungerar inte i USA, sade han.

“Vi har alltid blockerat USA: s åtkomst, men användarna hittar intelligenta sätt att komma runt vårt block ibland och vi måste bara vara smartare om hur vi blockerar”, sa han.

“I grund och botten försöker vi ständigt förbättra vår blockering. Det finns ibland några killar som vill kringgå vår blockering och fortfarande använder plattformen och vi måste komma på ett smartare sätt att skydda det och när vi gör det blockerar vi dem . “

När det gäller förhållandet till Binance.US – bland annat licensierar Binance teknik till Binance.US och ger det stöd för varumärken, sade Zhao.

Men Binance.US är en oberoende enhet och är helt kompatibel i USA, sade han, även om det fortfarande finns en handfull stater som den ännu inte kan betjäna.

“Förhoppningsvis kommer de att kunna få dessa licenser och kunna erbjuda dessa tjänster.” “FOMO”?

Related Post